Skaeggers Brewhouse

en blogg om ölbryggning

FG 1003

Kategori: Allmänt

I går var det dags att tappa Grim IPA på flaska.
 
Jag började min helg med att fylla upp PBW lösning i alla flaskor och lät de stå i en halvtimme. DÄrefter sköljde jag ur dem noga och lastade in dem i ugnen.
 
30 flaskor i ugnen
 

Där fick de sedan stå i 200 grader i 2 timmar innan jag stängde av ugnen och lät de ligga kvar över natten.
På morgonen lastade jag ur dem ur ugnen och rengjorde alla med StarSan och flaskborste.
 
2 min/flaska ger 60 min skrubbning
 
 Flaskor på tork
 
 Sockerlag för primning
 
 Omtappning för att få bort ölet från jästkakan
 
 Martin tappar den första flaskan av 30
 
 Jag kapsylerar den första flaskan. 
 

Efter denna så var det som sagt bara att upprepa 29 gånger till och nu står flaskorna på lagring för att kolsyran ska bildas.
 
FGn vi fick var 1003 vilket ger oss en alkoholhalt på ca 6.2% så nu ska jag göra klart etiketten så jag kan skriva ut den imorgon.
 
Hej så länge!
Kommentera inlägget här: