Skaeggers Brewhouse

en blogg om ölbryggning

Andra batchen

Kategori: Allmänt

 
Lördagens recept är som följer:
 
Grim IPA
10liter
OG 1050
 
Malt
  • 2kg pilsnermalt
  • 1kg pale ale-malt
  • 300g carapils
  • 150g havregryn
Mäskade i 67grader i 70min
 
Hulme
  • 10g Nugget 60 min
  • 5g Northen brewer 45 min
  • 5g Nugget 10 min
  • 5g Simcoe 10 min
  • 5g Northen brewer 10 min
  • 8g Nugget 5 min
  • 8g Simcoe 5 min
  • 10g Nugget 0 min
  • 10g Simcoe 0 min
Torrhumlas med:
  • 20g Citra
  • 15g Simcoe
  • 15g Centennial
Jästen vi använde var Safale US-05, 11.5g.
 

Här kommer lite bilder också:
 
 
 
 
All malt färdiguppmätt
 
Förbereder lakning.
Här testade vi att hälla lakvattnet genom ett durkslag för att vattnet skulle "sprinklas mer" över maltbädden.
Något som fungerade ganska bra kändes det som.
 
Lakning in progress
 
De 5 humlegivorna uppmätta.
Doftade otroligt gott i köket vid denna tidpunkt.
 
Kokande vört
 
Snart dags för kylning.
En kylspiral är nog ett av de bättre inköpen jag gjort, snabb och smidig kylning.
 
Såhär ser det ut idag.
Grim IPA till vänster och First Fail till höger.
 
 
Nästa vecka är det dags för torrhumling av IPAn, ska försöka få till någon bild på det också.
 
Hej så länge
 

KOMMENTARER:

  • Frazze säger:
    2014-02-23 | 12:02:17

    En riktig god IPA! Måste helt klart bryggas igen!

Kommentera inlägget här: