Skaeggers Brewhouse

en blogg om ölbryggning

Imperial Kladdkaka

Kategori: Allmänt

Hittade ett recept på en kladdkaka hos Portersteken som jag testade i lördags.
Receptet är som följer:
 
  • 3 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 2 ägg
  • 100 g margarin
 
 
I detta blandade jag i 1 dl BrewDog Cocoa Psycho Imperial Russian Stout som har säljstart 1 februari i Systembolagets beställningssortiment.
 
 
  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smörj och bröa en form. Jag följde Porterstekens tips och bröade med kokosflingor istället för ströbröd
  • Smält smöret och låt det svalna
  • Vispa ägg och socker poröst, ordentligt vitt ska det bli
  • Blanda alla torra ingredienser och vispa ner i ägg/socker-smeten
  • Häll i det smälta smöret
  • Vispa till sist ner ölet
  • Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter
 
Under tiden kakan gräddades så var jag ju tvungen att smaka på ölen också.
 
 
När kakan var färdig och hade fått svalna så var det dags att provsmaka.
Kakan serverades med en klick vispgrädde samt ett glas Sotholmen Extra Stout
 
 
Smaken var väldigt rund, fyllig och mjuk. Verkligen inte lika söt som en "vanlig" kladdkaka kan vara.
Även konsistensen var något annorlunda, den var mer porös och fluffig.
 
Detta är något jag verkligen kan rekommendera er att prova.
 
 
Imorgon är det dags att torrhumla Grim.
Kommentera inlägget här: